Alla inlägg under maj 2013

9/5

Av Marie Svensson - 10 maj 2013 00:09

Ja, egentligen så är ju klockan över midnatt nu o här sitter jag:))

Jag ska upp 7 imorgon bitti o tvätta en jädrans massa tvätt. KUL...not!! Men det måste göras...

 

I förmiddags var jag hos Hanne o fikade en sväng. Vi diskuterade lite om vad vi ska göra för Emils klass nu innan skolavslutningen. Vi är nämligen klassmammor. Samt vad vi ska ge deras lärare- Tror vi har löst det mesta:)

Sen körde jag o Robban till Hörby o hälsade på Leif o Ella. Fick supergod middag där. Falsk anka med potatis, gele, sallad, nån supergod röra med fetaost, soltorkade tomater o oliver. Sen gjorde hon även en god gratäng med Zuccini, riven ost o grädde...smaskens. Ellas mat går inte av för hackor:))

Fick lite glass till efterrätt med hemmagjord björnbärssylt till.

Efter detta körde vi o storhandlade på City gross i Höör. Leif följde med oss.

Nu är våran frys proppad med kött....

 

Ikväll har vi även kollat på Madicken:) Nu ska jag lägga mig så det så...

 

Imorgon kommer Emil...:)))))))))

 

Natti, natti!!!

8/5

Av Marie Svensson - 8 maj 2013 18:54

I morse klockan 8 var jag o Robban på plats på VC igen. Hos BM. Jag fick min "Goda" drink o den svepte jag snabbt. Sen var de bara o vänta. Jag fick väga mig o jag hade gått upp 400 gram sen sist, så nu väger jag 65,5. Bm kommenatr var när hon såg min vikt...jaha, där har vi det tunga artilleriet...haha. 65 kg. Det är vad dom flesta bukar väga när dom skrivs in...hihi!! Urinprovet såg även det bra ut...skönt!! Fundusmåttet var bra o bebisen ligger tvärs över hela magen....som jag misstänkte med andra ord...haha. Bm trodde inte att den skulle fixera sig förrän det var dags o föda...tror inte jag heller. Hm...

Nu undrar ni säkert om själva glucosbelastningen gick bra?? JAPP, jag blev godkänd. Men jag ligger på gränsen. Idag fick man inte ligga över 10 o jag låg på 9,5. Men det känns skönt iaf

Förmodligen inte mkt som jag kan påverka tyvärr då det även finns i släkten. Får jag det så får jag det...men jag tänker iaf inte påverka det på något vis att FÅ det frivilligt.

Nåja, det smakade iaf gott med frukost efteråt iaf. Sen skjutsade Robban mig till jobbet o jag jobbade i 4 timmar.

Nu är man långledig...ska bli sååå skönt o på Fredag kommer Emil igen...älskade unge<3

Imorgon ska vi storhandla på Citygross o passa på att hälsa på i Hörby också, när vi ändå är i krokarna. Ev sticker vi inom Sösdala också.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Förmodligen så lite som möjligt...

Kram på er så länge!!!

7/5

Av Marie Svensson - 7 maj 2013 22:21

Slutade 3 idag. Robban hämtade mig på jobbet. Sen var det dags för andra föräldraträffen. Det togs upp väldigt mkt intressant idag tycker jag.

Man fortsatte prata om själva Förlossningen o dess olika faser. Vad som händer eller rättare sagt vad som kan hända.

Ett nytt par anlände också. Detta par hade två barn sen innan. Så nu är jag inte längre ensam om att vara omföderska.

Halv 6 var mötet över o vi körde hem o åt grillad kyckling o potatissallad.

Det var en vacker kväll så vi körde till Tydinge där det det var bilträff. Det är det där varje Tisdag. Allt kändes bra o hur lugnt som helst för mig ända tills vi kom fram dit.

Men då när vi var på vägar in så började jag känna panik. Jag ville bara därifrån. Jag har problem med psyket då o då, men dom kommer mer o mer sällan o det kan gå flera år mellan numera. tack o lov. Men just ikväll kom det smygandes igen. Den där jobbiga panikkänslan då man tycker att alla blickar bara riktas mot MIG. Inbillning såklart...

Jag ville bara fly o gick ner mot sjön. Robban kollade lite bilar...

men jag ville bort därifrån så fort som möjligt. Efter en stund körde vi o bara att gå igenom hela folkmassan var ett helt företag för mig. Paniken bara växte o växte o när jag tills lut var inne i bilen kom attacken. jag började störttjuta...

Vi körde en lång runda o bara pratade...

 

Nu känns det mkt bättre o jag hoppas det dröjer väääääldigt länge till nästa gång denna panik visar sig igen. Jag har ingen aning o varför den uppstår. Det bara är så helt enkelt.

 

Nu ska jag snart lägga mig o läsa om Hannah. Sen ska jag sova för imorgon ska jag på Glucosbelastning igen klockan 8. Med andra ord ska jag vara fastande. Denna gången hoppas jag verkligen att det ser bra ut för jag vill INTE ha Diabetes...

Tycker själv jag har varit väldigt duktig som trots allt med några få undantag lyckats hålla mig borta från sötsaker så pass länge nu så det vore väl fan...

Håll tummarna...

 

Nu säger jag gonatt

kram // Smurfen!!!

6/5

Av Marie Svensson - 6 maj 2013 21:10

Då var Måndagen snart till ända. Jag ska strax in i duschen en snabb vända innan sängen kallar.

Imorgon jobbar jag till 3, för jag o Robban ska på andra föräldraträffen imorgon eftermiddag. Ska bli trevligt o intressant.

Har halsbränna ikväll igen o det är mindre kul, men det är smällar man får ta. Jag får nog erkänna att jag kommit ganska lindrit undan i denna graviditet. Det finns dom som kämpar sig igenom den med svåra krämpor o som tvingas sjukskriva sig hur tidigt som helst. Det har jag sluppit undan...får bara hoppas att förlossningen också går lika smidigt:)

Ikväll har vi varit på EL-Giganten o inhandlat en ny kaffebryggare. det behövdes kan jag säga, då den gamka var fullständigt igenkalkad. Kvittade hur mkt man än rengjorde den. men vi har ju väldigt mkt kalk i detta vatten. Den har ju också å andra sidan känstgjort i min ägo i nästan 10 år...så den har varit trogen:)

 

Denna köpte vi iaf...

 

 

 

Men nu kallar duschen...

 

Natti natti // Smurfen

Av Marie Svensson - 5 maj 2013 21:54

Då har man gjort 80 bullar. Några med vanilj o några med rivet äpple i. Båda lika uppskattade av Robban:)

Jag vet en till som kommer jubla...

 

EMIL

 

Han är tokig i kanelbullar  

 

Vad gör man inte för sina hjärtan<3

 

 

 

Nu ska jag iaf lägga mig. Imorgon är det en ny vecka igen med jobb. Ska läsa några sidor i boken som jag läser. Jag läser nämligen en serie som heter Hannah, en släktsaga. Mkt bra!! Den är på 40 delar o jag har läst 17 nu. Började på 18 idag...

 

Nu säger jag gonatt o på återseende //  

Av Marie Svensson - 5 maj 2013 18:00

Nu är vi hemkomna igen efter att ha  varit hos Pelle. Det har varit en härligt solig dag. Vi har iaf hunnit slipa ner spjälsängen idag o nu återstår bara tvätt med lacknafta o målning. Sen är den klar:)

Handlade lite på Willys där också o sen beställde vi hem mat. Pelle o Robban pizza o jag rödspätta.

Nu har vi som sagt var kommit hem igen o jag har fått för mig att baka kanelbullar med rivet äpple i nu ikväll. Får se om jag lyckas med detta...hm. Robban är iaf nere i affären just nu o handlar ingredienser till detta bak.

Varför kan inte jag bara vara tyst o hålla käften...:)

Nu kommer iaf lite bilder från gårdagen...

 

       

 

Bilder från en härlig kväll...

 

Nä bilder kommer sen på mitt bullbak...

 

Kramar//  

5/5

Av Marie Svensson - 5 maj 2013 10:36

Sov länge idag. Ända till 9. Käkade frukost med Robban, o satt o snackade en massa!! Om en timme ska vi köra till Pelle o spraymåla spjälsängen vit. Jag gillar ju inte vitt, men på spjälsängen kan det gå an.  Jag kommer ju ha en hel del andra färger i sängkläder o spjälskydd istället som döljer den vita färgen:)

  Jag lägger upp våran säng sen när jag fotat den.

Bilder från gårdagen kommer också upp senare. För tänka sig. Jag kom ihåg kameran denna gången...haha!!!

 

Vi hade föresten en mkt trevlig kväll igår. Vi grillade kött o majskolvar. Hade potatisgratäng till o sallad...mums var det!! Sen fotade Martin oss när Robban höll om min mage. Blderna blev lite sådär. Han är ju ingen proffsfotograf om man säger så...hihi. Men vad gör det!! Jag ville medst ha lite minnen, då jag aldrig fått såna bilder tidigare!!

Vi kollade film senare. Martin, Ingela o Robban drack öl, vin o Whiskey. Jag drack citronvatten:) Jag o Ingela somnade i soffan mitt i filmen...

 

  

 

En trevlig o mysig kväll hade vi iaf o det är huvudsaken. Plus att det var en underbar kväll...

Nu ska jag slänga mig i duschen. Bilder kommer senare under dagen. Ha en fin Söndag...kram// Smurfen  

 

Av Marie Svensson - 4 maj 2013 11:29

Sitter o glor hemma hos Pelle. Har tråkigt o fattar egentligen inte varför jag skulle följa med hit...haha. Dom fixar Robbans bil o ska ntagligen göra detta nån timme till eller nåt:)

 

Jag surfar rundor på nätet under tiden. Försöker hitta en bra sida med Dopklänningar. Ni vet jag är kräsen av mig o vet vad jag vill när det gäller den biten.

När vårat barn döps ska jag INTE ha en vit dopklänning. Jag vill ha en gammaldags, typ beigebrun i typ linnetyg eller nåt. Absolut inga rosa eller ljusblått band. Nä, vinrött, mörkbrunt eller mörkblått ska det vara.

 

Gjorde även en fjantig grej där man kan testa om det blir en tjej eller kille. Vet ju att det är en myt...:) Men enligt testet tyder det på en tös...gjorde även ringtestet o även det tyder på en tös. Bara för det blir det förmodligen en gosse:)

Den som lever får ju se....

 

Ångrar även nu att jag döpte bloggen till Trolliv. Jag är ju 150, alltså liten som en smurf...haha. Alltså Smurfmamman hade passat bättre:)) Så jag tänker kalla mig själv för Smurfen här istället trots att bloggen heter Trollet. trunt samma...

Jag har ju förklarat en gång här att jag är velig...hm..hehe!!

 

Nä, får väl surfa vidare lite till...

 

Snart hemåt igen o förbereda sig för kvällens grillning. Förhoppningsvis så hinner man hänga upp sina nya köksgardiner också o har jag tur kanske jag t.om kan duscha:))

 

Ikväll SKA jag inte glömma kameran!!!

 

Kram// Smurfen

Presentation


Hejsan!! Här har ni mig. En glad Tjej på 38 vårar. Väntar mitt tredje barn till sommaren 2013. Här får ni följa med mig i min vardag. Kram så länge!!!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards