Alla inlägg under augusti 2013

Av Marie Svensson - 13 augusti 2013 22:37

Minna som alldelses ny

 

 

Minna 1 Månad

 

 

 

 

Av Marie Svensson - 13 augusti 2013 13:17

Var med Emil på hans första fotbollsträning denna säsong. Vi hade med oss Minna så att även ajg kom ut litegranna. Men vädret var inte riktigt med oss, det började ösregna o vi hade tagit fel regnskydd med oss  Så Robban beslöt sig för att snabba sig hem, medans jag stannade kvar o kollade träningen.

Kollade upp mot himlen o kolla vad jag fann     Två regnbågar  

 

Sen när vi skulle gå hem så hade det iaf slutat regna o det var riktigt härligt att traska hem i kvällssolen jag o Emil.

 

 

Robban körde sen o lämnade Emil hos sin pappa. Saknar han  men det går fort till Fredag!!

 

Innan på dagen i bilen...spexade jag o Emil litegranna... Ganska cool bild faktikst.

 

Ja, just det...

 

Idag är Robban i Hörby för han skulle hjälpa Ella med Vovven Gunter hos veterinären o jag är sååå stolt över Robban idag...älskar dig  ett stort steg har tagits idag...

 

Själv har jag varit med Minna på BVC. Träffade även på min BM där...jätteroligt o träffa henne igen.

Minna hade inte gått upp så jättemkt i vikt denna gången.
Förra veckan vägde hon 4.305 idag hade hon gått upp till 4.410 Men hon har iaf växt från 50 cm till 54 cm på en Månad. Hon ligger iaf fortfarande på plus i kurvan o då känner jag mig nöjd. Huvudomfånget hade ökat till 38 cm. Hon följer med med blicken o hon är nyfiken.

Känns bra o jag känner mug stolt över våran lilla tös!!

 

När jag var klar där så stack jag snabbt inom Konsum. Köpte Kaffe till Robban för det är billigt denna veckan 29:90 för Zoegas. (OM man handlar för minst 100 kr) Det gjorde jag...passade på att inhandla lite rosa nappar till Minna också.

 

Nu ska jag försöka hinna med resten av städningen här innan jag får besök i eftermiddag av jobbet.

Kram så länge!!

Av Marie Svensson - 12 augusti 2013 17:05

Nu har vi varit inne i stan o blivit fotade. Minna var så söt så söt  

Emil likaså  Mina fina älskade barn, jag är så stolt över dom!!

 

Han trodde att det skulle komma in i tidningen på Torsdag men det återstår ju o se.

Det var många som skulle fotas idag. Men det gick smidigt o bra!!

Efteråt skulle Robban till sin favvobutik...Kjell o Company. Sen en korv på torget.

Hem igen o Emil ville stanna kvar hos oss lite till, så vi har lovat honom att köra hem honom efer Fotbollsträningen ikväll.

 

Sen är det ju faktikst också så att våran älskade Minna blir 1 Månad idag

 

 

 

Nu ska jag packa ner Fotbollskläder till Emil o sen får jag se om Minna kanske vill ha lite käk innan vi ska gå ner mot Idrottsplatsen.

Kram på er så länge!!

Av Marie Svensson - 12 augusti 2013 11:02

Idag blir våran fina Minna 1 Månad gammal  

 

Det ska vi fira med att först o främst låna med oss Emil o sen sticker vi in till stan o Fotograferar oss för K-bladet.

När detta sen kommer att publiceras i tidningen vet jag inte. Men det märker ni säkert!!

 

Igår hade vi en väldigt lugn dag o kväll o det var riktigt skönt. Jag satte inte mina fötter utanför dörren på hela dagen.

På kvällen kollade vi på två filmer. Torka inga tårar utan handskar o den var bra men ett uselt slut.

Den andra filmen kommer jag inte ihåg vilken den var just nu, men det kommer säkert. Jag är ju som ni vet Dement...haha!! Mitt minne är som det är just nu, när jag ammar!! Man vet knappt vilken dag det är heller!!

 

Men först o främst nu tänker jag ta ett tag i köket. Sen ska jag duscha, efter det ska jag väcka Minna o amma henne innan vi Hämtar gossen min o kör in till stan. Han ska ju helst hinna byta om han också o få på sig Fotograferingsdugliga kläder.

 

Ha en fin dag så läge...kram!!

Av Marie Svensson - 11 augusti 2013 16:33

Inatt har Minna vaknat varannan timme o velat ha mat. Men det gör ingenting. Jag tycker ändå att jag har fått den sömn jag behövt!!

 

Igår var vi som sagt var bortbjudna till Robbans Farbror Lasse o hans fru Bodde (Bodil). Vi tog med oss Ella o hans Faster lilly var också där samt hans kusin Sara.

En mkt lyckad o trevlig grillafton blev det.

Minna hon var så snäll o go hela kvällen. Sa knappt ett ljud o jag behövde bara amma henne en gång. Hon gick från famn till famn..haha.

Maten var sååå jädrans god. Grillat Kött, potatisklyftor, grillade paprikor, grillad ost, grillade majskolvar...mumsfillibaba säger jag bara. Sen smaskade vi på Ellas hemmagjorda äppelkaka med vaniljsås o grillade marschmallows. Fast det blev mest kletigt...haha.

Mysigt hus hade dom också mitt inne i skogen.

 

Var hemma igen runt 00 tror jag...

 

Kom isäng direkt nästan. Idag bestämde vi oss för att bara ha en hemmadag. Vi låg o hade Minna mellan oss i morse o bara mös. Kom inte upp förrän närmare halv 12...hm- Men vad gör det??

Sen käkade man en god frukost...ammade. Bytte blöja. Carina ringde. Vi bestämde att vi skulle köra o hälsa på henne runt den sista i denna månaden. Ska bli kul o träffa henne igen.

Sen medans Minna låg o sov passade jag på att röja inne i Emils rum. Rensade i hans garderob, sorterade bland hans kläder det han ska ha kvar o inte. Bäddade rent i hans säng, dammade o dammsög så nu är där så fint. Han blir nog glad  

 

Nu lagar jag middag. Kokt torsk med senapssås blir det idag...gott gott!!

 

Ha en fin Söndag...kram!!

Av Marie Svensson - 9 augusti 2013 22:45

Efter att Robban kom hem efter att han varit på AF o sin Jobbcoatc, sås tack vi till Klippan.

Där satt vi sen en stund o pratade om ditten o datten. Minna fick fina kläder.

        Fick lite fika o efter ett par timmar stack vi igen.  

Pratade lite med Ingela. Stack direkt dit för vi hade ju snackat om att träffas även idag. Sagt o gjort...körde direkt till K-stad. Väl där så beställde vi Pizza o jag en Kycklingsallad.

Ingela hade köpt en söt mössa o ett pannband med rosett...så sött!!  

 

Trevlig kväll o avslutning på denna dagen!!!

 

Nu är vi hemkomna igen. Jag har nyss ammat Minna. Ska strax inta kudden även jag. Minna sover redan.

Hoppas det blir en lugn natt, grannen har nämligen fest här. Så jag hoppas VERKLIGEN att det inte spelas någon hög musik här inatt. För gör han det så blir jag VANSINNIG.

Nåja...

 

Imorgon är vi bortbjudna...IGEN  Denna gången till Lasse o Bodil på grillning. Ska bli trevligt!!!

 

Men nu mina vänner, säger denna dam Godnatt!!

 

Kram!!

 

9/8

Av Marie Svensson - 9 augusti 2013 12:13

Bloggplatsen är konstig idag. Antagligen hela nätet. Är just nu INTE nöjd med Klockarens nätverk.

Hela datan är duktigt trög.

Minns inte heller när jag skrev här sist...haha!! Som vanligt med andra ord...

 

Sitter här o skriver o har Youtube på. Minna älskar musik har jag märkt. Just nu lyssnar vi på Tomten jag vill ha en riktig jul...hm. Fast egentligen är det flera låtar som går emd olika barnlåtar.

Nästa låt är Lilla snigel..

 

Vad har hänt då den sista tiden??

Jo, Robban var ju hos Läkaren häromdagen o som han trodde så var det ett revbensbrott. Men dom gör inget åt det man får härda ut helt enkelt. Han fick utskrivet Citadon.

 

Igår var vi på "Utflykt" med Ingela o Martin. Tanken var att vi skulle köra till nåt fik någonstans mellan Bromölla o K-stad. Det slutade med att Martin körde vilse eller var det kanske GPS:en som vilseledde honom..haha. Men vi hamnade långt in i en skog NÅGONSTANS i närheten av Ivösjön. När GPS:en sa att Destinationen var nådd stod vi mellan två träd typ inne i nån skog...haha. Nu i efterhand skrattar man åt detta, men jag gjorde det INTE igår. Då var jag måttligt irriterad, särskilt när Minna började bli otålig.

Men strunt samma, vi beslöt oss för att sticka till bellas Place i Bromölla istället. Så nu har Minna varit på Restaurang  fö första gången. Hon var hungrig när vi kom dit så jag stack in på dass o ammade henne samt bytte blöjan.

Men maten var god iaf...  

 

Det gick till på köpet hur bra som helst. Nu är hon snart 1 Månad så nu kan vi börja röra på oss lite mer tycker jag. Lite måste man utsätta henne för.

Sen körde vi till EKO. Jag letade efter mössor till henne med det hade dom inga. Men jag köpte en mugg till hennes pappa iaf. Som han själv fick betala...hrm!! Som det stod Världens bästa pappa på.

 

Vi köpte med oss fika som vi sen fikade på hos Ingela o Martin. En trevlig kväll!!!

 

Kom hem strax efter 23. När vi körde hem så fick jag ett sms. Det var Hanne som undrade om vi hade bråttom. What...??? Fattade nada...men då visade det sig att vi hade kört om en bil (Som vi inte kände igen). Det var Nikki som var ute o övningskörde   När vi kom hem...hörde vi en tutande bil på avstånd. Då var det dom igen...

Det visade sig att Nikki hade fått en bil i 18-årspresent, som dom hade varit o hämtat. Jäkligt grann bil o rejäl sådan. Vi stod o snackade med dom en liten stund också.

 

Kom i säng strax innan 12. Ammade Minna o sen sov hon till 04. SKÖÖÖNT!!!

 

Ammade sen igen vid 08...

 

Vid halv 12 stack Robban till sin Jobbcoach o sen när han behagar komma hem ska vi sticka till Klippan o hälsa på Minnas Farmor.

Ikväll OM det finns tid o ork o om vädret tillåter så KANSKE ska vi träffa Ingela o Martin igen o sticka o bada...

 

Ha en fin dag...kram!!

7/8

Av Marie Svensson - 7 augusti 2013 13:48

Då har vi varit med Minna på BVC idag. Vi tog upp det här med hennes andning. För säkerhets skull så tog hon dit en Läkare som fick lyssna på hennes lilla hjärta o det lät bra   Skönt!!! Även lite för att vi själva skulle skulle känna oss trygga.

 

Hon hade även fått ett smultronutslag på ena armen...just nu så ser det mest ut som ett litet blåmärke sm senare kommer se ut som ett s.k Smultron som efter ett tag kommer att försvinna. Det kan dock ta sin lilla tid, men dom kommer hålla koll på det. Dom mätte märket också.

Sen hade hon även fått ett s.k storkbett i nacken..

Det kommer också att försvinna. Alla dessa utslag är vanliga bland spädbarn. Tydligen misstänkte dom även att hon hade lite svamp i minnen. Mot det skulle man ge lite Vischyvatten, som man doppar på en liten tops o ger på tungan.

 

Vikten då  

 

Kolla här...

 

   

 

Förra veckan för 9 dagar sedan så vägde hon, 3.840 gram. Idag 4.305 Hon har alltså gått upp 465 gram på lite mer en vecka. STOOOLT!!!

 

Huvudomfånget var idag 37,4 cm. Det märks att hon växer för hennes mössor börjar bli för små till henne, så man får köpa nya. Våran lilla sumobrottare  

 

Men BVc sköterskan tyckte iaf att det var bra att jag nu har börjat med napp.

 

Hemma igen så ville hon ha mat igen..gullungen!!

Sen har jag rensat en grillad kyckling för vi ska ha Flygande Jakob till middag idag.

 

Emil åkte till sin pappa redan igår. Det blev lite tidigare än beräknat, för dom skulle iväg, så därför!

Han sov ju överhos Sammy till igår också o vi såg inte honom på hela dagen igår heller. För sen stack dom till Hjärsås o badade med Teo, han har nog haft riktigt kul dessa dagar med kompisar. HÄRLIGT!!!!


Så det ska vara!! Men jag saknar honom, mitt stora hjärta  

 

 

Igår var jag ju även o hälsade på jobbet med Minna. Hon charmade alla. Flera sa även att dom tyckte att vagnen var jättefin o visst är den det.

Tyvärr var ite så många på jobbet just igår, för flera stycken var på IKEA o jobbade. Men jag kommer ju dit flera gånger o kolar så att dom sköter sig...haha.

På Tisdag nästa vecka kommer min chef o Lillemor hem till mig o hälsar på. Lite nervöst är det men det ska ändå bli trevligt!!

 

Ev ska vi träffa Ingela o martin ikväll. Vad vi hittar på får vi se då. Kanske sticker vi iväg nånstans. Eller blir vi bara hemma o tar det lugnt. Vi ska även tvätta klockan 4.

 

Men först o främst ska jag iaf påbörja middagen nu innan Minnagumman vaknar.

 

 

 

Kram!!

Presentation


Hejsan!! Här har ni mig. En glad Tjej på 38 vårar. Väntar mitt tredje barn till sommaren 2013. Här får ni följa med mig i min vardag. Kram så länge!!!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards