Alla inlägg under juli 2013

Av Marie Svensson - 18 juli 2013 14:04

Något jag retar mig på just nu är alla i mina ögon idiotiska kommentarer. När jag talar om vad Minna vägde när hon föddes. Hon vägde alltså 3510...då säger flera stycken: Men jisses, då var hon ju stooooor!!

 

What?? Har folk ingen koll?? Vet inte folk att 3500 gram är en perfekt vikt på en nyfödd?? Det står ju t.om i statistiken..

Vad hade dom förväntat sig en 2 kg bebis?? Eller vad?? Aja, skit samma...jag blir bara så trött...

haha!!

 

Nu struntar vi i detta...

 

Inatt har Emil sovit över hos Noah...dom hade haft jättekul där. Vi har varit inom stan o köpt dopklänningen till Minna. Men det lutar nu åt att det ändå inte blir den, för just idag kom Robban  försvunna dopklänning fram. Som ingen visste fanns nånstans...så vi får se vad som händer. Men givetvis vill vi ju att Minna ska ha samma dopklänning som hennes pappa en gång har haft. Den andra går ju alltid att sälja eller kanske t.om lämna tillbaka.

 

Inatt vaknade Minna halv 2. Sen var hon vaken i 2,5 timme   Hon ville bara suga på bröstet o hon verkade aldrig tröttna heller...gullungen!!

Hennes mamma var ganska så trött imorse kan jag säga. Men vad gör man inte!!

 

Nu sover hon iaf efter att ha fått amma litegranna.

 

Emil sparar till ett nytt spel, så han har diskat o haft sig här hemma idag. Duktig kille. Vi har gett han lite pengar för det.

 

Just nu är Robban o hämtar Pia som ska vara här några dagar. Tror nog hon längtar efter at få träffa sitt lilla barnbarn  

 

Vi har även pratat med Prästen som ska döpa Minna. Bestämt dopdag...jag vill liksom ha allt fixat o klart så fort som möjligt, så slipper man tänka på det samt lokal efteråt är också klart!! Nu ska vi mest skicka ut inbjudningarna till alla som vi vill ska komma.

Får fundera lite på musik också!!

 

Nä, nu ska jag kolla till Minna o snart kommer Svärmor o Älsklingen min  

 

Kram!!

Av Marie Svensson - 17 juli 2013 18:31

Idag är Minna 5 dagar gammal. Vi har haft en lugn dag o jag har nyss ammat henne igen. Idag har vi varit på BVC för första gången.

Hon hade en liten antydan till gulsot, men det var inget alarmerande. Vi ska vistas så mkt vi kan utomhus med henne. Så promenader varje dag står på listan med andra ord   Hon hade ökat i vikt från 3.330 g till 3.365 g.  Hon har en bit kvar till sinfödelsevikt men fortsätter det bara så här så är jag lugn. Att hon har ökat nu är iaf ett tecken på att hon får i sig näring iom jag enbart ammar henne. Men det känns bra!!

 

Robban o Emil har nyss kört ner till Tydinge med Familjen Olsen för att ta sig ett kvällsbad. Lite egentid med Emil. Jag ska också ha lite egentid med Emil snart...det behöver vi!!

 

Kan nog inte känna mig mkt lyckligare just nu  Älskar min familj  Älskar mina barn  

Av Marie Svensson - 16 juli 2013 21:11

Ja, nu har jag lite tid igen. Vi har haft en hektisk dag med besök av både Ingela o Martin samt familjen Olsen.

Mkt trevligt!!!

 

Iaf...

 

näär vi kom hem så kom iaf amningen igång ordentligt. SKÖÖÖÖNT!!! Jag har varit så orolig, iom amningen inte alls funkade när jag fick Emil.

Men denna gången hugger Minna efter brösten precis som en liten fågelunge...haha. Gullunge!!

Första kvällen är det väldans varmt...

Vi är lite oroliga över att inte Minna får i sig tillräckligt med vätska så Robban kontaktar BB o rådgör med dom o sen kör han till Apoteket o köper både Bröstpump samt tillägg ifall att.

Men vi behöver faktikst aldrig använda detta...än så länge ska jag väl poängtera.

 

Natten går i amningens tecken...myyys  

 

På Söndagen leker Emil med Noah. Dom har ju inte sett varandra på närmare två veckor så dom har ju abstinens...hihi.

Syrran, Peter o lille goe Wilton kommer. Wilton vill ju såklart träffa sin lilla kusin  

 

 

Vi bjuder på Lax o Jordgubbar till efterrätt!! Fick en jättesöt aktivitetsleksak av dom  Passade på att ta oss en promenad.

 

 

Måndagen: Då åker vi in till CSK för att göra PKU testet samt kolla hennes hörsel. Läkaren undersöker henne en gång till o hon får godkänt även denna gången.

Hörseln blir även den godkänd. NU hoppas vi bara på att även PKU testet är bra på henne. Efter detta ammar jag henne i dagrummet o sen åker vi hem igen.

 

På kvällen får vi besök av Ella, Miranda o Kristoffer samt David o hans sambo Minga. Vi fikar på Prinsesstårta. Minna fick jättefina kläder, en rosa söt resväska med innehåll, två paket blöjor, badolja o leksaker av olika sort.

 

Idag har Emil lekt med Noah igen...haha. På eftermiddagen kom som sagt var Ingela o Martin o av dom fick Minna en gosedjur som man kan hänga på vagnen samt ett par söta tossor.

Vi var ute på en liten promenad med dom.

 

Direkt efter att dom hade varit där kom även familjen Olsen på besök...

Av dom fick vi kläder o ett par söta finskor!!

 

Kvällen har varit lite hektisk, men det har gått bra.

 

Många som vill träffa våran lilla Minna ju  

 

Idag har jag dock sett en liten antydan till gulsot. Hon är lite gul i ögonen. Jag är glad att vi har en tid till BVC imorgon eftermiddag så dom kan kolla henne.

Hennes del av navelsträngen åkte av idag också...så nu sitter det bara en navel kvar  

 

Morgondagen kommer absolut att bli lugn. Vi kommer inte ta emot några beökare då..vill bara ha en lugn dag. Inget planerat alls mer än just BVC o ta en skön promenad bara vi själva.


Ev ska jag kontakta en präst som vi vill ska döpa Minna. Försöka boka in en lämplig dag till detta. Har funderingar på att även beställa Minnas dopklänning på klädd i lin. Gudföräldrar har vi redan bestämt vilka ska bli...vi har även frågat dom o fått ett ja från båda  

Vi känner oss väldigt nöjda med vårat val...

 

på Torsdag kommer Robbans mamma o ska vara här några dagar. På Fredag blir det en jobbig dag för Robban. Hade gärna velat vara där o stöttat honom. Men vill inte lämna ifrån mig Minna nu när hon är så pass liten ännu. Men Pia är med honom o det känns tryggt.

På Lördag kommer Joanna (Emils kusin) o ska visa lite flickkläder för oss som vi förmodligen ska köpa  av henne o på Söndag så kommer Ella, David o Minga igen. David o Minga bor i Thailand nämligen o dom åker snart tillbaka så självklart vill vi ju träffa dom igen innan dom åker tillbaka.

 

Ja...det var det hela..

 

Nu ska jag kolla till Minna igen. Snart dags för lite amning igen. Man får passa på o sitta här mellan amningarna o besöken...haha. Jag är så tacksam över att det funkar med amningen. Jag är så glad över mina barn, älskar dom så enormt mkt.

Jag tar bara en dag i taget just nu. Njuter av varenda sekund jag får vara med mina barn. Tänk jag är numera en stolt TVÅBARNSMAMMA  

 

Samt så har jag en vacker Änglapojke som jag vet vakar över sina småsyskon  

 

Kram!!

Av Marie Svensson - 16 juli 2013 12:16

Får passa på o skriva lite snabbt nu när Minna sover  

 

Glömde skriva i förra inlägget att Robban filmade hela förlossningen. Det kommer jag däremot INTE att lägga ut här...  

 

Iaf här en bild från när jag har kommit ner till Förlossningen i Fredags efter att Läkaren konstaterat att jag kommit långt...

 

 

 

Jag ligger här med CTG. Efter detta satte dom in Värkstimulerande dropp. Det ligger jag med här...

 

 

Efter att Minna kommit ut, så är hon lite medtagen. Hon har massa, massa fosterfett kvar på sin lilla kropp. Hon har mkt fostervatten i sina små lungor vilket gör att hon är ganska medtagen. Det berömda skriket vill sig inte riktigt...

Dom tar ut henne o suger henne ren samt att hon får andas i nån slags mask. Sen mår hon bättre.

Under tiden som Robban är med dom ute (O det tar ingen lång stund alls) så hinner jag få ut moderkakan o BM hinner till o med sy mig med två stygn.

 

Här en bild på Livets träd..  

 

Ni som tycker detta är äckligt behöver ju heller inte glo..
För mig är detta helt naturligt!!

 

Vi får sen ligga o mysa o gosa med våran lilla Dotter    

 

Här en mkt stolt o lycklig nybliven pappa med sin nyfödda Dotter  KÄRLEK  

 

 

 

Efter några timmar får vi den berömda fikabrickan...

 

 

 

Kolla in dom otroligt söta chokladfötterna

 

 

 

Sen väger, mäter, kollar huvudomfånget på Minna samt ger henne en K-spruta. Hon vägde 3.510 g o var 50 cm lång. Huvudomfånget var 36 cm. Med andra ord HELT PERFEKT  

 

Efter allt detta får jag gå in o duscha o det var skönt. Jag var dock lite orolig för att göra detta. Med tanke på bagaget när jag fick Emil så drog ju inte min livmoder ihopa sig, så en USK stannade kvar inne på våran sal medans jag duschade ifall nåt skulle hända. Jag har dock fått en spruta som ska hjälpa min livmoder att dra ihopa sig samt stilla blodet. (Eller vad det heter). Duschningen går iaf bra o jag mår bra efteråt.

 

Efter allt detta så är det egentligen meningen att vi ska få flyttas till BB. Men det är väldigt hög belastning där. Dom måste skyffla om däruppe innan dom kan ta emot flera nyblivna mammor. Extremt många som föder denna sommaren..

Jag har innan dess försökt amma. Detta går inte alls bra då Minna är väldigt trött o fortfarande lite medtagen efter Förlossningen. Vi får helt enkelt pressa fram Råmjölken o lägga det på en tesked istället o ge henne dte via det istället o dte går bra med hjälp av Pappa Robban  

 

Jag o Robban blir sen lämnade ensamma väldans länge. Vi myser o bara njuter av tillvaron av att ha blivit Föräldrar. Självklart ringer vi ju en del samtal till förväntansfulla som väntar på besked. Den första vi ringer är såklart VÄRLDENS BÄSTA NYBLIVNA STOREBROR EMIL   Som jag har längtat efter honom...o får höra hans röst o få ringa detta samtalet. han blir såå glad över att ha fått en Lillasyster.

 

 

 

Här ligger Pappa o myser med sin Dotter  

 

 

 

En fröjd o se  

 

Robban klär på henne en sparkdräkt...

 

Till slut tycker vi att klockan är så pass mkt att även Robban som egentligen inte vill köra hem är ganska så trött. Jag skickar hem honom. Klockan är närmare halv 12 på natten. Vi har fortfarande inte fått komma upp på BB.

Jag ligger kvar i närmare 1,5 timme till innan jag äntligen får komma upp på BB. Där vi får komma till ro.

Med Minna vid min sida hela natten ligger jag sen o småmyser o gosar.

 

Dagen efter kommer Äntligen Robban med min älskade Emil. Emils ögon lyser av ren Kärlek när han får se sin syster för första gången.

Som jag älskar mina Barn  

 

 

 

Vi får faktikst åka hem samma dag. Känns skönt o få göra det. Jag mår bra, Minna mår bra. Läkarundersökningen går jättebra. Allt ser bra ut. Hon har gått ner till 3.330 g. Men det brukar ju bebisar göra. Inget konstigt med det.

Lungor o hjärta låter bra på henne. Hon blir godkänd av Läkaren, som även tycker att hon har en sådan fin hud. Hon ser ut som en liten persika  

 

Jag ser med andra ord ingen anledning till att stanna kvar...

Vi åker hem...

 

 

Nu ska jag amma...

 

Fortsättning följer...

 

Kram!!

 

 

 

Av Marie Svensson - 14 juli 2013 23:05

Gokväll, tänkte berätta i korta drag om min Förlossning. Jag känner att jag har inte tiden att skriva så mkt här just nu...men jag återkommer lite efter hand!!

 

Först en bild på våran fina Minna  

 

 

 

Här kommer Förlossningsberättelsen..

 

Jag hade tid för en igångsättning i Torsdags 11/7. Sagt o gjort, klockan 08:00 var vi på plats. Läkaren gjorde en undersökning o konstaterade att jag bara var öppen knappa 1 cm. Han frågade om vi trots detta ändå skulle köra på. Jag svarade att jag vill faktikst inte vänta mkt längre nu..

Sagt o gjort.

Jag blev därmed inskriven på Förlossningen. En Propess sätts in. Vi blir tilldelade ett rum på Förlossningen sal 3. Väntan, väntan o åter väntan. Jag löser korsord medans jag har lite "Pinvärkar".

Får in lite mat...köttgryta...äter. Robban sticker till Maxi o käkar lite snabbt där. Återigen väntan...

Lite senare under eftermiddagen blir vi förflyttade upp till BB sal 14. Där inne ligger det redan tre stycken gravida tjejer. Pratar med en trevlig tjej som ligger bredvid mig.

Jag har fortfarande bara "Pinvärkar".

Under eftermiddagen tycker jag mig känna att "Pinvärkarna" ökar lite i styrka, men framåt kvällningen avtar dom igen. BESVIKELSEN är STOR!! Jag/ vi vill att detta ska vara över nu..

Jag skickar faktikst hem Robban så han kan få sova ut o få nya krafter. Man vet ju inte hur lång tid detta kommer att ta.

Under hela natten sover jag bara lite o har "PINVÄRKAR".....

 

Vaknar tidigt. Robban kommer strax innan 8. Går ut o käkar pyttelite frukost, för känner mig inte ett dugg hungrig. Pratar med en annan tjej som fick en liten pojke dagen innan.

Strax innan 10 kommer Läkaren o går sin rond. Jag ska få ny bedömning. Han gör en ny undersökning. Jag har öppnat mig till 2 cm....TJOHOOOOO!!! Enligt honom har det hänt massa...

Han bedömer att jag ska skickas ner till Förlossningen för att dels ta en ny CTG kurva o dels för att ev ta hål på hinnorna.

Kommer ner till Förlossningen...

Då får vi veta att det ska sättas in värkstimulerande dropp istället. Detta ska sen ökas varje halvtimme.

Känner samma "pinvärkar" en lång stund. Jag läser skvallertidning, Robban löser korsord.

Rätt vad det är, känner jag att det typ "Smäller" till långt ner i magen. Jag blir lite rädd..

Plötsligt känner jag något som rinner mellan benen...jag tänker. Antingen så har jag kissat på mig, för jag är faktikst kissnödig. Eller så är det så att vattnet faktikst har gått....

Klockan är då ca 14:30...

Plötsligt...

Jag får VÄRLDENS, jag menar VÄRLDENS största o hemskaste värk. Jag är INTE beredd på detta så plötsligt.

Jag skriker...Barnmorskan känner på mig, öppen 2 cm fortfarande...

Får in en värmedyna. Robban pratar med mig, jag ber han hålla käften  Jag går helt in i mig själv...

Till slut ber jag om smärtstillande. FAKTIKST!!!

Läkaren kommer ganska snabbt...

Barnmorskan känner på mig...ber Läkaren gå igen för nu har hon gjort ytterligare en undersökning...

FULLT ÖPPEN...klockan är knappt tio över 3.

 

Dags o börja krysta...

 

WHAT???

 

Jag tar i av alla krafter...

 

15:52 föds våran Dotter. Hon är full av fosterfett, ganska medtagen...svalt massa Fostervatten. Tas ut o får sugas ren.

Sen mår hon bättre...KÄRLEK!!

 

Fortsättning följer...

 

Nu ska jag amma...

 

Kram!!

Av Marie Svensson - 13 juli 2013 23:14

Nu är hon äntligen här. Igår eftermiddag 15:52 föddes våran lilla Minna  Vi mår hur bra som helst, har kommit hem idag.

Jag återkommer mer detaljerat o berättar mer imorgon om Förlossningen o alltihopa. Bilder dyker upp då också...

Ha tålamod!!

Just nu måste jag passa på o sova lite medans Minna sover innan det är dags o amma igen!!

 

Tills dess...sköt om er!!

Kram!!

Av Marie Svensson - 10 juli 2013 14:56

Nej, ingen bebis ännu..

 

Just nu stör jag mig mest på folk som skickar en massa sms om jag känner nåt än  

Det är vääääldigt frustrerande, särskilt när man har talat om att INTE göra det. Jag vet att folk är nyfikna o jag veta tt folk längtar o ser fram emot detta som väntar.

Men det går ju faktikst inte fortare för att folk tjatar...eller??

 

Ungen kommer när den kommer...thats it...

 

Jag hoppas verkligen att det blir snart...för vi längtar också!! Vi vill också ha detta undanstökat!!!

 

Kram så länge!!

8/7

Av Marie Svensson - 8 juli 2013 10:53

En sista magbild nu innan bebis tittar ut, när den nu behagar göra det. Men magen lär knappast bli större iaf  

   

 

 

Just nu är Robban på AF o snackar med dom om nånting viktigt. I eftermiddag ska han dit igen o snacka med sin jobbcoach.

Han var snäll o tog tvätten imorse också  Tack älskling!! Fast jag hörde nog svordomarna...när klockan ringde.

Radion satte igång på typ högsta volym o skrek: VAAAAAAAAKNA!!! Härligt!! NOT!!!

 

Trodde han skulle slänga radion i väggen eller nåt...hihi!!!

 

Men vad då då, jag erbjöd mig o ta tvätten o han envisades..!!

 

Nåja, nu är den iaf snart torr o redo för att läggas in i garderoben igen. Själv sov jag till 9...gött!! Nu har jag diskat o plockat fram lite middag ur frysen. Får bli en köttbit idag.

Vad dagen sen har att erbjuda vet jag inte...det återstår att se. Ni kanske undrar varför vi alltid är ute o far stup i kvarten. Det ska jag säga er att jag får nippran (Panik) av att bara sitta inomhus o glo. Jag MÅSTE hitta på nånting varje dag o det gäller att passa på nu innan bebis kommer. Jag älskar att åka bil, upptäcka nya platser. Behöver absolut inte vara nåt speciellt eller särskilt.

Bara man kommer ut NÅNSTANS...

Så är det med det, alla är vi olika. Finns dom som trivs i hemmets lugna vrå för jämnan...sån är dock inte jag!!!

 

Här kommer en bild på Lasse o Stefan också..  

 

 

 

Söta va??

 

Nu ska jag ta tag i dagen...ha det fint...kram!!!

 

 

Presentation


Hejsan!! Här har ni mig. En glad Tjej på 38 vårar. Väntar mitt tredje barn till sommaren 2013. Här får ni följa med mig i min vardag. Kram så länge!!!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards